Home » Achtergrond

Na vele jaren van acteren, spelen en zingen in musicals, het maken en uitvoeren van en in theater-muziekproducties is de tijd nu rijp om eigen songmateriaal aan het publiek te presenteren. Niet dat ik het acteren achter me laat, maar dit is wat ik absoluut ook in volle overtuiging doe.

Vele jaren heb ik in het Engels gezongen en nu sinds 2009 aan het componeren en schrijven in mijn moerstaal.

Het leek me in eerste instantie zo ongelooflijk moeilijk, want ik kon me nu eenmaal beter uitdrukken in het Engels... dacht ik.

Een extra druk maar ook uitdaging lag op mijn schouders. Uiteindelijk ben ik toch wel blij om in het Nederlands te zingen.

Schaven en beitelen als een timmerman totdat de tekst zegt wat ik wil overbrengen en dan daar de juiste instrumenten bij vinden, zodat alles bij elkaar één geheel en fraai fundament vormt.

Bewerkingen van bekende nummers was het eerste wat ik ben gaan doen en al snel kwamen daar eigen ideeën bij en werd er ook voor mij geschreven.

Ik ben en voel me enorm betrokken bij het proces van componeren en samen met mijn studiomaatje en goede vriend Hans Rusche zit ik eindeloos te luisteren, te zoeken en opnieuw andere instrumenten uitproberen totdat we het beste van het beste hebben gevonden.

In oktober 2015 kruisten twee begenadigde musici mijn pad:  pianist / keyboardspeler Niels van der Heijden en violist Ron Rettich.

Niels, een bevlogen enthousiaste autodidact en Ron, die zijn (internationale) sporen al ruimschoots heeft verdiend binnen de salsa en samen met rappers en dj's. Allround dus en een beslist niet minder bevlogen ras muzikant.  Het is een voorrecht om met deze twee kanjers te werken. 

Ik verheug me intens op wat nog komen gaat.

 
Als acteur is Tom al vele jaren werkzaam in allerlei disciplines van het vak.
Al ruim 16 jaar is zijn stem te horen onder TV- en radio commercials, na-synchronisaties van TV- en filmproducties, Nederlandse en Engelstalige bedrijfsfilms en in diverse cartoons & tekenfilms.


Tom zingt vanaf zijn jongste jaren. 6 Jaar oud stond hij in een grote musical in Arnhem samen met zijn oudere zussen in de grote zaal van Musis Sacrum.

Met eigen bewerkingen van o.m. vriend Ramses Shaffy, een eigen bewerking van Charles Aznavour's "La Mama", maar ook met eigen gecomponeerde en geschreven nummers, plus met teksten en muziek van anderen lijkt hij nu zijn definitieve vorm gevonden te hebben.

De nummers passen hem als een handschoen en zijn lange acteercarrière draagt extra bij aan beleving en het echt kruipen onder de huid van de tekst.


"Elke keer als ik optreed moet het voor mij voelen alsof ik de tekst voor het eerst zing en beleef. En dat de muziek voor het eerst echt goed bij me binnenkomt. Dat heb ik nodig en wil dit met mijn publiek ook delen".